About Arno Loriaux - Arno Loriaux Words & Music

About Arno Loriaux

Arno Loriaux (1974) is een Singer/Songwriter en dichter uit Den Haag. Zijn songs zijn geworteld in de traditionele Amerikaanse muziek (geïnspireerd door o.a. Williams, Cash, Dylan, Cohen, Waits en Cave ). Maar hij heeft duidelijk een eigen stijl ontwikkeld, die zich kenmerkt door zijn expressieve bariton en sobere maar doeltreffende gitaarspel.

De messcherpe teksten nemen je mee in een heftige, dynamische realiteit; De ondoorgrondelijke en duistere kanten van de psyche en menselijke  relaties worden pijnlijk blootgelegd,  benadrukt door het licht van schoonheid en troost dat door de kieren schijnt. Andersom is er hier geen lichtheid zonder een klein ruw, zwart randje of bijtende kanttekening.

In eigen beheer kwamen uit Liquid Identity Syndrome I : I Rise’n’ Fall (2004) en de EP Liquid Identity Syndrome II : Chanteur/Charmeur (2006). Daarna zijn er homerecording- en tribute-albums verschenen via de site. In 2012 kwam He’ll Leave No Stone Unharmed uit bij Laterax Recordings.

In november 2009 kwam de bundel A Bad Case of Poets Fever  uit, met de songteksten uit de periode 2004-2008.

In 2010 was er een theatervoorstelling, gebaseerd op de teksten en songs uit A Bad Case of Poets Fever, waarin de songs gespeeld werden in een eclectisch associatief decor van geluidsfragmenten, rituelen en andere zorgvuldig georkestreerde achteloosheid.

In 2011 was er het project Poem of the Day. Op de website verscheen enkele keren per week een kort gedicht, soms vergezeld van een voorgedragen versie. Begonnen als “vingeroefening”, met als beperking dat alle gedichten binnen een uur geschreven en gepubliceerd moesten worden, werd het een volwaardige verzameling. De gedichten zijn veelal inkijkjes, een blik door het sleutelgat, in een universum dat sureëel is, maar toch consistent door zijn eigenaardige wetmatigheden. Beeldende en klinkende miniaturen, waarin de woorden vaak evenzeer bron van klank en ritme zijn als dragers van betekenis..

Uit recencies van He’ll Leave No Stone Unharmed:

Arno Loriaux heeft met He’ll Leave No Stone Unharmed een zowel tekstueel als muzikaal meesterwerk gemaakt.
Speaker

Liefhebbers van  Johnny Cash, Bob Dylan, Leonard Cohen, Tom Waits en Nick Cave kunnen deze plaat blind aanschaffen!
Musicfrom.nl

Wat een onwaarschijnlijke beauty, deze eerste volwaardige langspeler van Hagenaar Loriaux!
ctrlaltcountry.be