Multiple Choices - Arno Loriaux Words & Music

Multiple Choices

Voor Musicfrom.nl heb ik een artikel geschreven over mijn album:

Men heeft mij gevraagd iets over de nummers op mijn album te vertellen. Tot nu toe heb ik de waar-gaat-het-eigenlijk-over vraag zorgvuldig gemeden. Maar nu heb ik dan toch een poging gedaan. Allereerst (en dat wist ik al wel) hebben mijn nummers meestal niet echt afgebakende onderwerpen. Het is dat het woord voor mij nogal knutselige associaties heeft, maar anders zou ik ze misschien collages noemen. De verbindende factor kan een bepaald punt in de tijd zijn, een persoon of gedachte of mijn eigen associaties, wanneer ik begin te schrijven.

Ik heb per nummer wat dingen gekozen die voorbij komen, maar het is zeker niet uitputtend. Omdat het allemaal min of meer klopt, maar er genoeg ruimte is voor interpretatie heb ik gekozen voor de meerkeuzevorm. Kies je eigen favoriet. Bij de meeste nummers kwam ik overigens wel verder dan vier opties, maar met het oog op de uniformiteit, heb ik dan een selectie gemaakt. Wellicht verschijnen de overige opties nog eens ergens.

Wat voor mij grappig was, was dat ik sommige beschrijvingen kon knippen en plakken van het ene naar het andere nummer. Dus ofwel ik val in herhaling, ofwel we mogen spreken van heuse thematiek... De gebeurtenissen en personages berusten op een vermenging van feit en fictie. Overeenkomsten met werkelijke gebeurtenissen of personen berusten op toeval, of niet.

Lees de rest van het artikel op musicfrom.nl